Tuesday, September 18, 2012

Cuba sebut nama tempat ini dengan satu nafas

Assalamualaikum kepada anda semua, cuba anda sebutkan nama tempat ini dengan satu nafas. Nama tempat tersebut adalah seperti dibawah..


Taumata­whakatangihanga­koauau­o­tamatea­turi­pukakapiki­maunga­horo­nuku­pokai­whenua­kitanatahu

Mesti ada yang kata dalam hati, apa yang kau merepek ni KSG kan? Untuk informasi anda, nama tempat wujud dan adalah antara nama tempat yang terpanjang di dunia. Rasanya yang terpanjang nama betul Bangkok kot. Lokasi tempat ini adalah di new zealand dan apabila diterjemah kan akan berbunyi seperti serangkap cerita pendek. Nama asal bangkok dah macam syair pahlawan apabila di terjemahkan cuba anda search di google.  

sumber: Google

P/S: Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu adalah nama sebuah bukit.

17 comments:

  1. Memang semput la nak menyebutnya.. Hi hi

    ReplyDelete
  2. dah le pnjg...pastu tergeliat lidah nk sebut pun..aduhainye..hehe

    ReplyDelete
  3. senarai peserta review 3 suku dah keluar..jemput BW kalau nak tambah followers :) http://bit.ly/PDxg8O

    ReplyDelete
  4. hahaaa..gilerr cmne nk sebut tuh heheeeee..

    ReplyDelete
  5. Tergeliat lidah nak menyebut.

    ReplyDelete
  6. hahah naz tak cukup napas nak sebut...hehehe nice one... :)

    ReplyDelete
  7. YS dtg bw dr senarai blog utk direview MK folo sni skli..=)

    ReplyDelete
  8. semputttttttttttttt......... hahahahaha.. x ckup oksigen nk menyebutnye.. -.-

    ReplyDelete
  9. Zzzzz.... Apekah name yg panjang ni..poning2

    ReplyDelete
  10. Salam kenal.. MM datang terjah & follow sini dari "Senarai Bakal Di Review Tiga Suku" by MK Syahir..

    Follow #265!

    Happy blogging! ^_^

    ReplyDelete
  11. akutaktahunakcakapmacamanasebabpanjangsngatcercubaakupendekkanjaditauenggaktau

    ReplyDelete
  12. klu sesat jln ni jenuh jugk nk sebut tanya kt org,,hehehe

    ReplyDelete
  13. omakaiiii... panjang beno nama....sampai suku,dah pancit nk sebut.. :P

    ReplyDelete
  14. racis sungguh nama tempat tuh,..demmm!

    ReplyDelete

Assalamualaikum! Hai! Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak anda ;)