Wednesday, September 12, 2012

Makanan kesukaan Zombie ditemui di Malaysia

Assalamualaikum kepada semua Bloggers, Pembaca dan rakan-rakan yang disayangi,

Setelah beberapa hari KSG membuat kajian untuk mencari makanan zombies ini, akhirnya ia membuahkan hasil. Beberapa jalan di sekitar tempat tinggal KSG, habis KSG susuri dan setiap kedai KSG ceroboh masuk satu-persatu. huhuhu. Tujuannya adalah satu iaitu mencari makanan kesukaan zombies ini.

Ini zombie yang cun. sumber: Google


KSG telah attack sebuah kedai ini kerana terdapat tanda-tanda kehadiran makanan kesukaan zombies ini. Kehadiran pertama KSG ke kedai tersebut, KSG gagal. Tiada tanda-tanda KSG akan ketemu dengan makanan kesukaan Zombie ini. KSG tidak berputus asa, kerana menurut kata orang ramai, makanan tersebut ada di sorok kedai tersebut.

Kali kedua KSG datang ke kedai itu, KSG ternampak kepulan asap keluar dari kedai tersebut. KSG tersenyum "Yes! akhirnya kita ketemu jua". Hanya ALLAH sahaja yang tahu perasaan KSG masa tersebut. KSG mengambil tempat duduk dan memerhati sambil menunggu peluang. Akhirnya, masanya hampir tiba, makanan tersebut makin hampir kepada KSG. Perasan menjadi lebih berdebar-debar, pelayan restoran meletakkan makanan tersebut tanpa berkata apa-apa lalu pergi. Dalam hati KSG menjerit "Ya akhirnya aku berjaya menjamu selera dengan makanan kesukaan zombies ini. Apakah makanan tersebut?




 "OTAK-OTAK"






Otak-otak sejenis makanan yang kenyal. Otak-otak diperbuat daripada isi ikan. Sejenis makanan yang dibakar dan dimakan panas-panas :)

p/s: zombies suka makan otak, bukan otak-otak ye.. KSG suka makan otak-otak bukan otak :)

44 comments:

  1. wa makan otak2 baru 2kali.. wa xminat sgt.. hehe..

    ReplyDelete
  2. tak penah makan pun~ haha i like that gambar :D

    ReplyDelete
  3. hahaa..otak2 aiyaaa..shida xmkn lah heheee..rasanya zombie pn tgk lalu jer..hehee..xsentuh pn :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..dia jalan pelan-pelan tepi otak-otak tu.. buat x perasan.. hahaha..

      Delete
  4. hah suspen je,,ingtkan zombie betul,,hehe,,akakpun suka makan otak,,ehh,,otak2 daa,,hehee

    ReplyDelete
  5. mesti laku otak2 lepas ini sbb permintaan tinggi.. hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah zombie datang nak carik otak-otak, tukang jual pun laku disapu sekali.. :)

      Delete
  6. ha3... buat saspen jer........
    remy pun suka mkn jugak.... lepas nie boleh ler jadi zombie.....he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..jadi zombie..dengan otak tukang jual dimakan.. :)

      Delete
  7. Wa makan otak-otak first time waktu pergi Johor. Sedikit jakun.

    ReplyDelete
  8. Mari beli otak-otak.. xD
    teringat kt iklan lagu tu tu hahah
    Agknya zombie tu akan serbu dulu kedai otak2 ni

    ReplyDelete
  9. lama dulu pnah makan skali..

    bro, kenan zombie kiut tu ka? haha...

    ReplyDelete
  10. hahhah betul lah tu zombie kan suka makan otak2... :)

    hurm sedapnyer otak2 dah lama tak makan...huaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nanti cari ye..dekat johor sedap.. :)

      Delete
  11. singgah balas kunjungan sambil follow

    ReplyDelete
  12. Sis suka otak2 nie...fames kat Terengganu..

    ReplyDelete
  13. dia lalu laju je.. jeling pun idak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..sebab zombie tu kejar tukang jual.. :)

      Delete
  14. x penah makan pun...adik2 suka...

    ReplyDelete
  15. hahhaha...sengal ni ! nsb zombie cantik yg dipaparkan..kalo yg mcm the walking dead tu mmg tak la nak baca entry ni ! huhu

    ReplyDelete
  16. lepas ni zombi kampung pisang tak perlu risau sebab otak2 dah ade byk supplier... hahaha

    done.. da masuk bloglist

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah dan cepat..dorang akan menghadapi masalah kegemukkan pula.. :)

      Delete
  17. Adoi kak M bab2 zombie ni mmg seram skit..tgk pict kat atas tu pun dah tak menahan. Hu hu..

    ReplyDelete
  18. otak2 rupe nye ...
    ingat ape la tadi ...

    ReplyDelete

Assalamualaikum! Hai! Terima Kasih kerana sudi meninggalkan jejak anda ;)